menusearch
رادیو افق کوروش

"ایمنی غذایی"؛ دغدغه‌‌ای همگانی

اینستاگرام رادیو افق کوروش
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ | ۲۰:۳۳:۵۴
جستجو
نشست اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره اینشست اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ایتعامل سازمان حمایت با فروشگاه های زنجیره‌ایتعامل سازمان حمایت با فروشگاه های زنجیره‌ای
۱۴۰۲/۶/۵ یکشنبه
(0)
(0)
"ایمنی غذایی"؛ دغدغه‌‌ای همگانی

"ایمنی غذایی"؛ چالشی جهانی که عدم توجه به آن می‌تواند دروازه ورود به پاندمی‌های مرگبار و بروز بیماری‌های نوظهوری چون کووید19، باشد.

 

به گزارش رادیو افق کوروش، "ایمنی غذایی"، سلامت و بهداشت مواد غذایی را مد نظر قرار داده و به معنای اطمینان داشتن از این است که موادغذایی در هنگام تولید، حمل، نگهداری، پخت و مصرف، آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی و فیزیکی نداشته و به بیماری مصرف‌کنندگان منجر نشوند.

 

امروزه با گسترش فناوری‌ها، مصرف افزودنی‌ها، آفت‌کش‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌ها در تولید مواد غذایی، ناامنی غذایی نیز در کشورهای در حال توسعه، رشد چشمگیری داشته که اثرات سوء و انکارناپذیری را برای سلامتی انسان به بار آورده است.

 

حسب اهمیت موضوع "ایمنی غذایی" مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درک فشار جهانی ناشی از بیماری‌های منتقله از غذا که افراد را در همه سنین، به ویژه کودکان زیر پنج سال و افرادی که در کشورهای کم درآمد زندگی می‌کنند، تحت تأثیر قرار می‌دهد، در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که هفت ژوئن، به عنوان روز جهانی "ایمنی مواد غذایی" نام‌گذاری شود. بر این اساس سالانه این روز را با هدف جلب توجه به فعالیت‌هایی برای جلوگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار، گرامی می‌دارند.

 

همچنین سازمان بهداشت جهانی هر ساله در زمینه "ایمنی غذا" با تدوین شعارهایی، اقدامات آموزشی و فرهنگی را برای حفظ سلامت غذا در جهان، برنامه‌ریزی کرده و آن را در اختیار کشورها قرار می‌دهد. امسال نیز در هفتم ژوئن 2023، مصادف با 17 خرداد ماه 1402، این سازمان "ایمنی غذایی، امر و دغدغه‌ای همگانی است" را به عنوان شعار روز جهانی ایمنی غذا اعلام و تأکید کرده که "مهم نیست شما چه کسی هستید یا چه می‌کنید، بلکه موضوع حائز اهمیت، نقش شما در اطمینان از ایمنی و سلامت غذایی‌ست که می‌خورید".

 

طبق اعلام سازمان‌های جهانی که در حیطه سلامت فعالیت می‌کنند، دستیابی به ایمنی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی و ارتقاء بهداشت عمومی به عنوان یکی از مسئولیت‌های ذاتی دولت‌ها، بسیار مهم بوده و باید در سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد. دولت‌ها با نظارت و مداخله در امر غذا، نقش کلیدی را در تامین ایمنی آن داشته و البته مردم نیز به عنوان مصرف‌کنندگان مواد غذایی به سهم خود می‌توانند نقش قابل توجهی در ممانعت از بروز ناامنی غذایی داشته باشند؛ این مسئله عمدتا در هنگام خرید مواد غذایی نمود پیدا می‌کند. به عنوان مثال اقداماتی مانند بررسی وجود علائم استاندارد و برچسب تغذیه‌ای روی محصولات غذایی، دقت بر میزان کالری غذاها و مواد تشکیل‌دهنده‌ آن‌ها و توجه به مقدار چربی، فیبر و … در مواد غذایی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

همچنین توجه به نوع بسته‌بندی محصولات غذایی و مخدوش نبودن آن‌ها، در حفظ سلامت این فرآورده کمک‌کننده است؛ زیرا هرگونه منفذ در بسته‌بندی می‌تواند باعث ورود میکروب‌ و سایر آلودگی‌ها به ماده غذایی شود. در عین حال متخصصان حوزه غذا تاکید می‌کنند که مواد غذایی "فله" که بدون هیچ بسته‌بندی عرضه می‌شوند، بعضا علت بروز بیماری‌های گوارشی و میکروبی هستند.

 

بنابراین در دنیایی که هر لحظه امکان شیوع و گسترش بیماری‌های نوپدیدی چون پاندمی مرگبار کرونا وجود دارد و درباره انتقال این بیماری‌های نوظهور از طریق غذای مصرفی، گمانه‌زنی‌هایی مطرح می‌شود، می‌توان به اهمیت مضاعف مقوله "ایمنی غذایی" پی بُرد و برای حفظ آن اقدام کرد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر