به گزارش رادیو افق کوروش به نقل از اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای، از اوایل شیوع بیماری کووید ۱۹ که دولت تصمیم به اعمال محدودیت ها در کشور گرفت، بسیاری از کسبه و اصناف برای قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا کسب وکار خود را تعطیل کردند.
در گروه بندی هایی که توسط ستاد مبارزه با این بیماری صورت گرفت، تعدادی از اصناف همچون داروخانه ها، نانوایی ها، ناوگان حمل ونقل، مراکز بهداشتی و درمانی، رسانه ها و فروشگاه های زنجیره ای تحت هر شرایطی آماده خدمت رسانی به مردم بودند.
در این میان فروشگاه های زنجیره ای که روز به روز در شهرهای مختلف در حال افزایش شعب هستند، از رونق بیشتر و فروش بهتری نیز برخوردار شدند و توانستند برنامه های توسعه خود را با سرعت فزاینده ای اجرا کنند.
در حقیقت صنعت فروشگاه های زنجیره ای کشور به رغم ناشناخته بودن این بحران، به خوبی توانست نظام توزیع کالایی در کشور را مدیریت کرده و عملکرد بسیار خوب و درخشانی را از خود نشان دهد. تصاویر منتشرشده در همان ابتدای بحران، کمبود کالا و صف های طولانی خرید در کشورهای پیشرفته از قبیل آمریکا و کشورهای اروپایی می تواند مهر تاییدی بر صحت این موضوع باشد.
چراکه این کمبود کالایی و خالی بودن قفسه ها در بخش مواد غذایی و مواد شوینده و بهداشتی به وضوح قابل مشاهده بود. اما این موضوع با وجود تحریم های سنگین و مختلف، در کشور ما به خوبی مدیریت شد و مردم نه تنها به هیچ عنوان با کمبود کالا مواجه نشدند بلکه به نقش به سزای فروشگاه های زنجیره ای برای مدیریت یک بحران بزرگ در کشور هم ایمان آوردند.
اهتمام فروشگاه های زنجیره ای در راه مبارزه با کرونا
در این میان فروشگاه های زنجیره ای در کنار موضوع تامین کالا در بحث حفظ سلامت پرسنل و کارکنان خود در تمامی رده های شغلی و همین طور رعایت پروتکل های بهداشتی برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به ویروس، تمام توان خود را به کار بستند که از نمونه های آن می توان به اجرای برنامه های تب سنجی، قراردادن دستگاه های حاوی مواد ضدعفونی در شعب فروشگاه های زنجیره ای و همچنین حضور افرادی برای ضدعفونی کردن کالاهای خریداری شده توسط مشتریان پس از خروج از فروشگاه ها اشاره کرد.
در ادامه این بحران، فعالیت فروشگاه های زنجیره ای در بستر آنلاین نیز با گسترش روبه رو شد. به طوری که تمامی کالاهای مورد نیاز مردم برای تامین نیازهای روزانه شان در کوتاه ترین زمان ممکن ارسال می شد. در واقع بحران کرونا سبب شد تا عیار فروشگاه های زنجیره ای در فضاهای متفاوت سنجیده شود و تجربه ای متفاوت از خرید را برای مردم رقم بزند. صنعت فروشگاه های زنجیره ای شاید تنها صنعتی بود که نه تنها مجبور به تعدیل نیرو نشد بلکه با گسترش شعب برندهای مختلف و توسعه آنها در مناطق مختلف کلانشهر تهران و دیگر شهرها، یکی از اهداف خود را که همان ایجاد اشتغال و جذب نیرو در راستای مبارزه با بیکاری بود، با سرعت بالایی دنبال کرد.
به بیان ساده تر و همان طور که در بالا اشاره شد، در شرایطی که بسیاری از اصناف مجبور به تعدیل نیرو شدند، صنف فروشگاه های زنجیره ای نقش پررنگی را در بخش اشتغالزایی ایفا کرد. از طرفی این صنف با افزایش تمایل مردم برای حضور در این فروشگاه ها و دسترسی به تمامی ملزومات قابل استفاده، توانست به بازوی تولیدی کشور نیز کمک کرده و تولید و توزیع را در کنار یکدیگر قرار دهد. در رابطه با موضوع حساس تامين و توزيع کالاهاي اساسي در شرایط بحرانی کرونا ذکر این نکته ضرورتی است که فروشگاه هاي زنجيره اي به عنوان بازوی عملیاتی دولت و يکي از اصلي ترين ارکان خدمت رساني به مردم کشورمان در سراسر ايران عزيزمان بودند. ضمن اینکه در حال حاضر، بيش از ۷هزار شعبه فعال با بيش از ۲ميليون و ۵۰۰هزار متر مربع فضاي فروشگاهي با ۸۰هزار نفر نيروي پرسنلي جوان و آموزش ديده، به صورت مستقيم در حال خدمت رساني به مردم عزيزمان هستند.
اتحادیه برای اجرای واکسیناسیون دست به کار می شود
در حال حاضر و با گذشت مدت زمان نسبتا زیادی از پدیدآمدن بحران ویروس کرونا و به راه افتادن موج های متفاوت و سنگین از آمار ابتلا به این ویروس در کشور، آن چه بیش از هر موضوع دیگری رخ می نماید، مواجهه مستقیم و حضور تمامی پرسنل فعال در بخش های مختلف فروشگاه های زنجیره ای و در خط مقدم این بیماری است.
پرسنلی که با وجود اعمال دوره های متعدد تعطیلی در کشور، همچنان به وظایف خود عمل کرده و در لباس سربازان معیشت هم قدم با کادر درمان برای عبور آسان مردم از این بحران تلاش کرده اند.
پس لازم است تا در شرایط کنونی که عملیات واکسیناسیون مراحل ابتدایی خود را در کشور می گذارند، توجه ویژه ای را به سربازان معیشت کشور شاهد باشیم.
مهدی عارفی، عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در خصوص برنامه های این اتحادیه برای اجرای عملیات واکسیناسیون پرسنل فروشگاهی به تجارت طلایی گفت: قرار بر این است تا با ارسال نامه ای به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقداماتی در راستای اجرای واکسیناسیون در فروشگاه های زنجیره ای انجام شود.
چراکه پرسنل فروشگاهی کشور همچون پزشکان و کادر درمان، در مواجهه مستقیم با این بیماری بوده و بی وقفه و بدون تعطیلی در مسیر تامین نیازهای روزانه مردم مشغول به کار بوده اند. این عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای افزود: فروشگاه های زنجیره ای سراسر کشور با در اختیار داشتن استراتژی های مناسب و همبستگی هایی که با یکدیگر داشتند، توانستند بحران کرونا را نیز به بهترین شکل ممکن پشت سر گذاشته و عملکردی مثال زدنی را از خود به نمایش بگذارند.
این مقام مسئول با اشاره به این موضوع که خدمت رسانی به بهترین شکل ممکن از وظایف فروشگاه های زنجیره ای است، افزود: امیدواریم که وظایف خود را به خوبی به انجام رسانده باشیم. حالا و در شرایطی که امید به مقابله با این بیماری در کشور ایجاد شده و نتایج امیدبخشی را از اجرای واکسیناسیون در رسانه های بین المللی شاهد هستیم، انتظار می رود که مسئولان مربوطه همکاری های لازم را با این صنعت بزرگ در کشور صورت داده و باری را از دوش اعضای این صنف بردارند. چراکه صنعت فروشگاه های زنجیره ای به صورت تمام قد در برابر این بحران ایستادگی کرده و در حال حاضر به همکاری و توجه بیشتر نیازمند است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |