به گزارش رادیو افق کوروش به نقل از اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای ؛ نایب رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای گفت:علیرغم افزایش ۱۰۰درصدی جذب و توزیع روغن و مرغ، اما به دلیل هجوم دلالان، این دو کالا نایاب شده و فروشگاهها نیز مجبور به عرضه براساس زمانبندی هستند.
منصور عالی پور اظهار داشت: در حال حاضر کمبود کالا نداریم و فقط در دو بخش روغن و مرغ دچار مشکل هستیم؛ البته این مشکل فقط مربوط به فروشگاه های زنجیره ای نیست بلکه تامین این دو کالا برای صنوف و خواروبار فروشی مشکل دار شده است.
نایب رئیس اول اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای افزود: بر اساس ارزیابی انجام شده از سوی اتحادیه، مشخص شد، میزان توزیع و جذب روغن در فروشگاه های زنجیره ای نسبت به مشابه سال قبل افزایش ۱۰۰ درصدی داشته، اما با این حال کمبود روغن محسوس است.
وی ادامه داد: البته به دلیل نااطمینانی مردم نسبت به قیمت ها و موجودی کالا، مصرف خانوار بصورت احساسی تغییر کرده و از مصرف بهینه خارج شده است و مردم یک مقداری کالا در خانه انبار می کنند؛ اما وضعیت فعلی فقط مربوط به خرید خانوار نیست بلکه به طور کلی مجرای خروجی روغن مشکوک شده است چراکه تولید و توزیع فراتر از سال گذشته بوده و اینکه مشکل پیش آمده است نمی تواند صرفاً مرتبط با رفتار خانوار باشد بلکه باید بخش دلالی و قاچاق را بررسی کرد.
عالی پور گفت: وقتی وضعیت بازار به شکلی شود که عده ای احساس کنند می توانند کالا را در بخش دیگری بفروشند، واسطه گری فعال می شود و وضعیت فعلی کاملاً بیانگر این موضوع است که دلالان در بازار روغن فعال شده اند.
نایب رئیس اول اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای تصریح کرد: کالا در فروشگاه ها وجود دارد و کمبودی نداریم اما به نظر می رسد دلالان روغن را از فروشگاه ها خریداری و جمع می کنند. در واقع صد در صد توزیع بیشتر صورت گرفته ولی باز هم روغن کم است و مردم باید برای خرید صف بیاستند.
عالی پور تاکید کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دولت باید به صورت جدی به این بحث ورود کنند زیرا به نظر می رسد بخشی از کالای خریداری شده و به خارج از کشور قاچاق می شود.
وی افزود: از سویی دیگر نیز قیمت گذاری سوبسید دار مرغ باعث اختلال در بازار شده است.
زمانبندی فروشگاه ها برای عرضه کالا!
عالی پور گفت: فروشگاه ها دقت می کنند که روغن به دست دلال نیفتد از این رو بیشتر فروشگاه ها موجودی روغن را در ساعاتی از روز در قفسه ها می چینند که ساعت خرید خانوار است؛ به عنوان مثال در ساعات صبح بیشتر دلالان به فروشگاه ها مراجعه می کنند و فروشگاه ها مجبور هستند که چنین تدابیری بیاندیشند.
از سویی دیگر باید مدنظر داشت که موجودی انبار فروشگاه ها محدود است و اگر دلالان روغن را خریداری کنند دیگری چیزی برای خانوار باقی نمی ماند. ناظر می بیند که روغن در سطح فروش نیست ولی نمی داند که اگر فروشگاه بدون زمانبندی کالا را در قفسه بچیند دلال کالا را خریده و می برد.
وی افزود: بازرسان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی روی سیستم توزیع نظارت می کنند که در حال حاضر سیستم توزیع اشکال زیادی ندارد زیرا پس از تولید، کالا به صنوف، فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار ارسال می شود. بنابراین مشکل اصلی را دلالان و قاچاقچیان ایجاد کرده اند و متولیان امر همچون ستاد مبارزه با قاچاق باید به این بحث ورود کنند.
عالی پور گفت: هفته گذشته این مباحث را در وزارت صمت مطرح کردیم اما ورود وزارت صمت به تنهایی کافی نیست.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |