قائممقام وزیر صمت با بیان اینکه ذخیره کالاها بیش از دو برابر نیاز کشور است، گفت: بیش از حد تصور مردم ذخیرهسازی صورت گرفته است؛ اما مردم باید نگران باشند که این کالاها تاریخ مصرف دارند، پس تقاضای خرید خود را بهمرور وارد بازار کنند.
به گزارش رادیو افق کوروش به نقل از تسنیم، حسین مدرس خیابانی در نشست هماهنگی طرح نظارت و بازرسی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار داشت: اگرچه وزارت بهداشت اجازه نداد که همایش سراسری نظارت و بازرسی ایام پایانی سال، ایام نوروز و ماه مبارک رمضان را امروز مطابق با برنامه برگزار کنیم، مشابه آن را بهصورت ویدئوکنفرانس اجرایی کردهایم.
وی ادامه داد: مجموعه تنظیم بازار و دستگاههای نظارتی در زمانهای مختلف امسال از جمله شوکهای تورمی، افزایش قیمت بنزین و شیوع ویروس کرونا، امتحان خود را بهخوبی پس دادهاند؛ اما بازار شب عید تکمیل کننده این اقدامات بوده و تلاش ما این است که مایحتاج مردم برای این ایام بهراحتی در اختیار آنها قرار گیرد.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برنامههای تنظیم بازار از دی ماه آغاز شده و در همان سه بخش تأمین، توزیع و کنترل و نظارت نیز برنامهریزیهای مختلفی انجام شده است، بهلحاظ تولید کالاهای مورد نیاز شب عید و تأمین و تدارک کالاها، در وضعیت مناسب و خوبی قرار داریم.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر، یکی از مسائل و مشکلات دپو و رسوب بیش از حد کالاهای اساسی در بنادر جنوبی و شمالی کشور است، خاطرنشان کرد: بهطور مشخص در دفتر معاون اقتصادی رئیس جمهور امروز جلسهای در رابطه با رسوب کالا برگزار خواهد شد. البته یکی دیگر از موضوعات روزهای اخیر رفتارهای هیجانی مردم برای خرید است که تدارک خوبی برای این افزایش تقاضا و همچنین تقاضای ایام پایانی سال پیشبینی شده است.
مدرس خیابانی ابراز کرد: مردم بعد از دریافت عیدی و پاداش سالانه، اقدام به خرید میکنند و همچنین تا نیمههای فروردین بهمیزان دوبرابر نیاز مردم افزایش مییابد، بنابراین مردم نیز بدانند که در فروشگاههای زنجیرهای میتوانند به حد نیاز خود و بهوفور کالا را خریداری کنند.
وی اضافه کرد: مجموعه کالاهایی که برای برگزاری نمایشگاههای بهاره تدارک دیده شده بود بهمرور در بازار توزیع میشود، این یک فضای هیجانی است که در هیچ ویروسی که در دنیا شیوع یافته، وجهه سیاسی غالب نبوده است. اما یکی از مقامات آمریکایی از محل شیوع ویروس کرونا اعلام میکند که بهدنبال توقف اقتصاد چین است، این نشان میدهد که بخشی از نگرانی مردم برای مقابله با این ویروس و کنترل و مدیریتی که باید در این حوزه صورت گیرد، کاملاً طبیعی است، ولی فشار رسانههای بیرونی و فضای مجازی، به این تلاطم و نگرانی دامن میزند.
مدرس خیابانی با اشاره به وارد شدن تقاضای مضاعف مردم برای خرید کالاهای اساسی به بازار بهدلیل نگرانی از ویروس کرونا گفت: بخشی از این نگرانی باعث هجوم مردم به فروشگاهها برای خرید، بخشی از سرمایه و نقدینگی را حبس میکند و ممکن است برخی کالاها قابل نگهداری نباشد زیرا بخشی از مایحتاج عمومی مردم، مواد غذایی و فاسدشدنی است و باید بدانند تاریخ مصرف آن میگذرد.
وی ادامه داد: با همه این شرایط ما به اصناف، فروشگاههای زنجیرهای، میادین میوه و ترهبار و واحدهای صنفی ابلاغ کردهایم که بدون محدودیت کالا توزیع کنند. همچنین وزیر صنعت نیز دستور داده و از سوی حوزه قائممقام وزیر صمت نیز به شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیبانی امور دام ابلاغ شده است که کالا را بدون محدودیت و بهمیزان تقاضای بازار، عرضه کنند.
قائممقام وزیر صنعت گفت: اتفاقی که در چند روز اخیر در مورد ویروس کرونا رخ داده، طبیعی بوده و حاکی از نگرانی مردم است که امیدواریم دستگاههای ذیربط شیوع آن را کنترل کنند، اما نگرانی مضاعفی نیز در این رابطه از سوی فضای مجازی به جامعه تزریق میشود که بخشی از آن جنبه سیاسی دارد. اما مردم بدانند که کالاهای اساسی بهاندازه کافی ذخیرهسازی شده و تدارک خوبی برای نمایشگاههای بهاره دیده شده بود که بهدلیل تجمعات ناشی از آن، وزارت بهداشت اجرای آن را ملغی اعلام کرد.
وی افزود: بر همین اساس کالاهای تدارکدیدهشده برای توزیع در این نمایشگاهها، در میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای زنجیرهای تزریق خواهد شد؛ این در حالی است که همواره در ایام اسفندماه، بیشتر از عرضههای معمول، کالا تزریق میکردیم، اما فراوانی کالا بیش از دو برابر نیاز کشور است و هرچقدر تقاضا افزایش یابد، کالا برای پاسخگویی وجود دارد ولی مردم نباید نقدینگی خود را محبوس کنند و کالا را بهمیزان فزایندهای که نیاز به آن ندارند، خرید کنند.
مدرس خیابانی پیشبینی کرد که رفتار هیجانی حداکثر تا دو هفته آینده همراه بازار باشد و گفت: سازمان میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و همه مجموعه اصناف آمادگی دارند که مثل سالهای قبل، پاسخگو باشند و بخش عمدهای از این کالاها ذخیرهسازی مطلوبی دارند و بیش از دو برابر نیاز کشور هستند؛ پس این کالاها بدون محدودیت به استانها و شبکههای توزیع مطمئن، ارایه خواهد شد.
وی اظهار داشت: آنچه امروز ما را گرد هم آورده است، از جنس حلقه سوم یعنی کنترل و تشدید نظارت است، پس باید درست بهروی مراکز نگهداری کالا متمرکز شد و به تخلفات احتکار و امتناع از عرضه بهسرعت رسیدگی شود. البته ما موجودی کالا را در سامانه انبارها تحت کنترل داریم، همچنین، لیست کالاهایی که ارز 4200تومانی گرفتهاند، به سازمانهای نظارتی دادستانی و وزارت اطلاعات و مراجع ذیربط ارایه شده است.
مدرس خیابانی گفت: همه کالاها تحت رصد و کنترل سازمان حمایت است و بهنظر میرسد که بازرسان اتاق اصناف ایران و تهران نیز بازار را کنترل کنند و در عین حال، سازمان تعزیرات حکومتی نیز همچون گذشته که همکاری بسیار خوبی را شکل داده بود، همکاری خود را ادامه خواهد داد.
وی افزود: همه تلاشهای باید منجر به این باشد که بازار آرامی را به مردم تحویل دهیم، این در حالی است که در بخش کالارسانی شبکه عظیمی همچون شبکه اصناف داریم که فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار نیز به کمک آنها خواهند آمد. بخش عمدهای از این نگرانی و رفتار غیرطبیعی که در خرید داریم، عمدتاً از جنس نگرانیهای ناشی از اطلاعرسانی فضای مجازی است، اما جای نگرانی نیست؛ به هر حال در قرارگاهی که شیوع ویروس کرونا را کنترل میکند، دولت مسلط است.
مدرس خیابانی گفت: مجموعه دولت نیز وزارت بهداشت را کمک میکند که بیماری را کنترل کند، ضمن اینکه مجموعه ستاد تنظیم بازار و وزارت صنعت نیز همراهی کامل دارد و طرحهای ویژه نظارتی ما نیز از اول اسفندماه کلید خورده است که به هر حال مانور و گشتهای نظارتی را هم با قدرت پیش خواهیم برد.
وی افزود: هیچ اتفاق جدیدی در بازار رخ نداده ولی بهبهانه کرونا بخشی از کالاهای خاص خریداری میشود، این در حالی است که در مورد لیموترش و سیر، اگرچه بهگفته معاون وزیر بهداشت خیلی تأثیری در پیشگیری از این بیماری ندارد، اما به هر حال کالاها بهاندازه کافی تدارک دیده شده است. بخشی از این افزایش خرید، به رونق و اشتغال مجموعههای صنفی کمک میکند؛ پس ما نگران نیستیم و بیش از حد تصور مردم، ذخیرهسازی صورت گرفته است؛ اما مردم باید نگران باشند که این کالاها تاریخ مصرف دارند، پس تقاضای خرید خود را بهمرور وارد بازار سازند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرد تا کنترل ویژه روی بازار صورت گیرد؛ این درحالی است که امروز مردم انتظار دارند که بهموقع بازار کنترل و به شکایات آنها بهموقع رسیدگی شود.
وی افزود: اتاق اصناف تهران و ایران، و حتی اتاق بازرگانی نیز به میدان بیایند و علاوه بر توزیع مطمئن کالاهای مورد نیاز مردم، هوای هموطنان را داشته باشند و اعلام کنند که کاسبان و مغازهداران هوای مردم را دارند و دولت نیز همه آنچه را که در توان دارد به میدان خواهد آورد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |