menusearch
رادیو افق کوروش

فروشگاه‌های زنجیره‌ای ، همراه مردم در بحران کرونا

اینستاگرام رادیو افق کوروش
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۴۸:۵۹
جستجو
نشست اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره اینشست اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ایتعامل سازمان حمایت با فروشگاه های زنجیره‌ایتعامل سازمان حمایت با فروشگاه های زنجیره‌ای
۱۳۹۹/۶/۲۰ پنج شنبه
(1)
(0)
فروشگاه‌های زنجیره‌ای ، همراه مردم در بحران کرونا
 فروشگاه‌های زنجیره‌ای ، همراه مردم در بحران کرونا

رادیو افق کوروش - مدتها از حضور فروشگاههای زنجیرهای در کشور میگذرد؛ فروشگاههایی که با قدمتی نزدیک به 30 سال، در ابتدای امر تعدادشان کم بود و تنها در برخی نقاط شهر برای تامین مایحتاج ضروری خانواده ها راه اندازی میشدند. البته همین تعداد کم از این برندها هم تحت نظارت ارگانها و سازمانها برای تحت پوشش قرار دادن پرسنلی بود که در اختیار گرفته بودند.

 

اما از دهه 80 فروشگاههای زنجیرهای توسعه و گسترشی چشمگیر را تجربه کردند. ورود برندهای بین المللی به داخل ایران و راه اندازی فروشگاههایی مدرن و با مقیاس بزرگ در نقاطی از شهر که دسترسی مناسبی هم برای مشتریان داشت، آغازگر تغییری شگرف در صنعت خرده فروشی و فروشگاههای زنجیره ای کشور شد؛ آغازی که معنای توسعه یافتگی در آن نهفته بود.

 

پس از آن و طی مدت زمانی کوتاه چند برند جدید داخلی هم به گردونه رقابت وارد شده و تصمیم به راه اندازی شعب خود در سراسر کشور گرفتند. در این میان سایر برندها که قدمتی بیشتر داشتند نیز با ایجاد تغییر و تحولاتی به این مسیر پیوستند.

 

از طرف دیگر با رشد صنعت مراکزخرید کشور و تاسیس مجموعه های مدرن و چندمنظوره، این فروشگاهها به محلی برای دسترسی بهتر مردم و مشتریان و تامین تمامی کالاهای مورد نیاز از قبیل مواد غذایی، مواد آرایشی –بهداشتی، پوشاک و لوازم خانگی زیر یک سقف تبدیل شد.

 

در برخی از فروشگاههای زنجیرهای نیز تنها در زمینه ارائه گروههای غذایی فعالند. از معروفترین این فروشگاهها که در سالهای اخیر در توسعه شعب خود فعالیت خوبی داشته اند «افق کوروش» را میتوان نام برد .

 

روند چشمگیر توسعه فروشگاههای زنجیرهای حالا و در روزهای سپری کردن بحرانی بزرگ و جهانی به کمک اقتصاد کشور آمده است، زیرا این ویروس منحوس از همان روزهای نخست ورودش به کشور به مانعی بزرگ برای به گردش درآوردن چرخ اقتصاد کشور مبدل شد و تقریبا تمامی مشاغل و کسبوکارها را با خود درگیر و البته متضرر کرد.

 

این ویروس که آوازه حضورش در کشور را از اسفندماه 98 به گوش همگان رسانده بود، منجر به تعطیلی بسیاری از کسب وکارها و خانه نشینی مردمی شد که مجبور بودند تنها برای انجام خریدهای ضروری از خانه خارج شوند. در این میان فروشگاههای زنجیره ای عملکرد شایسته ای را از خود به نمایش گذاشتند و اقدامات مختلفی را جهت به حداقل رساندن خطر انتقال ویروس بین پرسنل و مشتریان در فضای فروشگاهی صورت دادند؛ از غربالگری مشتری پیش از ورود به فضای فروش گرفته تا ضدعفونی کردن کالاهای موجود در فروشگاه به طور دائمی و افزایش ساعت کاری و ارائه خدمات به صورت شبانه روزی و... .

 

 

امیر خسرو فخریان، رئیس اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای کشور در یادداشتی مرتبط نوشته است: اعضای اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای به خصوص فروشگاههایی که کالاهای تندمصرف یا FMCG ارائه میکنند، در این مدت که از شروع همهگیری کرونا گذشته است، روزهای پرکاری را سپری کرده و در دورهای با رشد تقاضا مواجه بودهاند. افزایش مراجعه مشتریان و شلوغی ناشی از آن و ضرورت تامین و عرضه کالاهای مورد نیاز مردم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی موجب شد تا فروشگاههای زنجیرهای مذکور در زمینههای مختلف سیاستها و رویههای کاری جدیدی را به کار گیرند. به منظور حفظ سلامت مشتریان و کارکنان فهرستی از اقدامات لازم بر اساس دستورالعمل واحد همچون ضدعفونی کردن قسمتهای مختلف فروشگاه همچون سبدهای خرید، ترولیها، دستگاههای پوز، دستگیرهها و... به صورت روزانه و به دفعات انجام میشود. همچنین فروشگاههای زنجیرهای برای جلوگیری از انتقال آلودگی از پذیرش پول نقد امتناع میکنند و خرید صرفا با کارتهای بانکی انجام میپذیرد.

 

خالی از لطف نیست اگر بگوییم در ایام کرونایی فروشگاههای زنجیرهای هم مانند کادر درمان لحظه ای از پا ننشستند و حتی بیش از روزهای عادی در حال خدمت رسانی به مردم بودند، زیرا تعطیلات اجباری و سپری کردن دوران قرنطینه خانگی خصوصا در دو ماه نخست سال 99 شرایطی را فراهم کرد تا مردم با حضور در یک فروشگاه حجم و میزان بیشتری از خرید را نسبت به روزهای پیش از کرونا داشته باشند.

طبیعی بود که در روزهای ابتدایی دست وپنجه نرم کردن با ویروس کرونا، شارژ و تامین کالاهای مورد نیاز همراه با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی برای حفظ سلامت کارکنان و مردم به دغدغه مدیران فروشگاهها تبدیل شود. اما تلاشهای مستمر آنها در کنار همدلی و همراهی مردم منجر شد تا برخلاف آنچه در رسانه های مختلف خارجی و در سایر کشورها منعکس شد، در ایران شاهد هجوم مردم به فروشگاههای زنجیره ای و احتکار کالا در منزل نباشیم.

 

در این میان و باتوجه به افزایش تمایل مردم به انجام خرید اینترنتی، بحث فروش در بستر آنلاین هم برای فروشگاههای زنجیره ای محک خورد تا عاملی باشد برای به کارگیری حداکثر توان آنها در شرایط بحرانی.

ناگفته نماند که رعایت پروتکلهای بهداشتی در این فروشگاهها و اعتمادسازی همسو با آن سبب شد تا حجم خرید از این مراکز نسبت به مدت مشابه سال قبل 80تا90درصد افزایش داشته باشد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر